Janca Hodann Söder ny VD för Art&Bob AB

Janca Hodann Söder ny VD för Art&Bob AB

 

press release
20230324

Art&Bob AB (moderbolag till Art&Bob Film & Drama, Art&Bob Television och Art&Bob Postproduktion) omorganiserar verksamheten. Under veckan utsågs Janca Hodann Söder, nuvarande VD för Art&Bob Television, till VD för moderbolaget. VD Jan Blomgren avgår formellt den sista mars och har tillsammans med styrelsen beslutat att kvarstå i en rådgivande roll för att säkerställa pågående projekt och produktioner under en övergångsperiod.

Företagsgruppen Art&Bob har under grundaren och VD Jan Blomgrens ledning genomfört ett förändringsarbete det senaste året. En ny strategi och en ny ledning har kommit på plats. Nu tas ytterligare ett steg i arbetet genom att Janca Hodann Söder utses till ny VD för moderbolaget.

– Jag är glad att få förtroendet att leda Art&Bobs utveckling framåt tillsammans med mina fantastiska medarbetare. Vi har starka drivkrafter inom allt från kreativitet till inkludering och jobbar hela tiden för en fortsatt hållbar arbetsmiljö och ökat samarbete mellan bolagen i koncernen. Min ambition är att Art&Bob ska bli det mest attraktiva produktionsbolaget för våra partners, talanger och team, säger Janca Hodann Söder

Hodann Söder tillträder sin nya tjänst under våren. Jan Blomgren kvarstår som tillförordnad VD till och med 1 april.

– Jag startade Bob Film år 2000, vilket innebär att jag jobbat med de här företagen i 23 år! 2023 är redan en framgång sett till försäljningen och det ger en stabil grund för mitt beslut att lämna över. Jag är glad över att styrelsen gick vidare med mitt förslag att låta Janca ta över ansvaret. Med Janca får Art&Bob en VD som skapar förtroende hos personal och omvärld, säger Jan Blomgren.

Art&Bob AB ägs av Co_Made Sthlm. Edward Lindqvist, Head of Investments, på Co_Made Sthlm ser positivt på rekryteringen:

– Art&Bob AB får nu en robust struktur väl anpassad för marknadens utmaningar och möjligheter. Genom att ta vara på de synergier som finns i företagsgruppen skapar vi ett produktionsbolag för framtiden där ett tätare samarbete mellan film, ljud, och television står i fokus för vårt erbjudande. Vi är också mycket tacksamma för Jans tid som VD.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Janca Hodann Söder
VD Art & Bob
Telefon: +46 70-431 21 22

Jan Blomgren
Avgående VD
Telefon: +46 70 557 88 39

 
Guest User